Seniors@DigiWorld was a project of the Digital Opportunities Foundation in 2016 - 2018.
This website is no longer updated. Okay

Parteneri

EOS - Educating for an Open Society

Fundația EOS - Educating for an Open Society (EOS Romania - www.eos.ro) este o organizație privată, non-profit. Misiunea organizației este aceea de a atenua diviziunea digitală în România prin sprijinirea cetățenilor în a-și realiza potențialul cu ajutorul tehnologiei. Fundația EOS derulează proiecte în două arii importante: sistemul de educație formal pe de o parte și comunitatea mai largă pe de altă parte. Fundația EOS a fost înființată în anul 1999 și a derulat peste 100 de proiecte în domeniul IT. EOS este membru fondator al rețelei de incluziune digitală din Europa - Telecentre-Europe și a platformei sociale asociate acesteia www.unite-it.eu.

Logo EOS
SDC - Stiftung Digitale Chancen

Obiectivul Stiftung Digitale Chancen (Fundației pentru Oportunități Digitale)este să atragă oamenii spre internet și să îi ajute cu primii pași în utilizarea acestei resurse pentru lumea digitală. Fundația Stiftung Digitale Chancen a fost ănființată în anul 2002 la Berlin de către AOL Germania și Universitatea din Bremen. Co-fondatorii organizației sunt Accenture și Burda Foundation. În prezent fundația se bucură de patronajul Ministerului Federal pentru Economie și Tehnologie și Ministerul Federal pentru Familie, Cetățeni vârstnici, Femei și Tineri.

Logo Stiftung Digitale Chancen
VIPT - Viesieji interneto prieigos taska

Asociația "Viesieji interneto prieigos taskai" (în română- Puncte Rurale de Acces la Internet) (mai departe - Asociația) a luat ființă în Lituania în anul 2006. Această organizație non-profit, neguvernamentală a fost fondată de experți care au lucrat în domeniul TIC, tineret și educația tinerilor de mai bine de 15 ani. Obiectivul principal al Asociației este acela de a ajuta cetățenii și instituțiile să acumuleze deprinderi cheie pentru societatea modernă prin promovarea noilor tehnologii de informații și comunicații (numită în continuare TIC), extinderea accesului la internet și îmbunătățirea calității educației în general.

În Lituania, Asociația își derulează activitatea în multe domenii asociate TIC, inclusiv în sectorul învățării pe tot parcursul vieții în rândul adulților și educația non-formală în rândul tinerilor. Asociația derulează de asemenea o serie de activități de formare, realizează campanii de promovare a unor noi metode inovative de învățare, dezvoltă noi tehnologii web, atrage atenția supra importanței siguranței pe internet și folosește diferite abordări în managementul de proiect.

În ultimii ani, Asociația s-a bucurat de o colaborare strânsă cu rețeaua bibliotecilor publice din Lituania pe care le-a sprijinit în dezvoltarea utilizării TIC. De asemenea, în ultimii trei ani, Asociația a dezvoltat parteneriate sustenabile cu școlile din Lituania cu care a derulat mai multe activități și proiecte educaționale pentru elevi.

Logo VIPT
CIDET - Centrul pentru inovare și dezvoltare educațională și tehnologică

Centrul pentru inovare și dezvoltare educațională și tehnologică (CIDET) este o firmă de consultanță și instruire care se focalizează pe educația adulților cu ajutorul tehnologiei. CIDET are sediul în Castellón (Spania) dar lucrează în colaborare cu parteneri interesați din țară și din străinătate. Expertiza firmei poate fi descrisă din trei perspective:

  • Tehnologia ca și disciplină și conținuturi de învățare nu doar pentru adulți, dar și pentru formatori și personalul adiacent. Aici, ne concentrăm pe mediile virtuale de învățare și rețele virtuale de învățare (e-learning).
  • Tehnologia ca și instrument și metodologie: învățarea altor discipline și aptitudini (cum ar fi sănătatea, cultura, toleranța, antreprenoriatul, etc) în alte contexte (săli de clasă, învățare individualizată, zone rurale, etc), nevoi (grupuri cu risc de excluziune, persoane cu dizabilități, emigranți, etc)și modele (non-formal, informal, colaborativ, jocuri serioase, etc).
  • Promovarea permeabilității cu trasee educaționale formale interdisciplinare, acumularea de competențe și calificări personale, sociale și formale, dar și non-formale sau informale. Activăm în domeniul învățării pe tot parcursul vieții, în acele contexte în care tehnologia face posibile alte experiențe de învățare și contribuie la incluziunea digitală în societatea actuală.

Ca și firmă de consultanță, CIDET și-a dezvoltat experiența și expertiza în dezvoltarea și crearea de noi medii de învățare prin utilizarea largă a tehnologiei, dezvoltarea de cursuri, activități de formare și materiale noi. În cadrul CIDET suntem în permanență preocupați de îmbunătățirea experiențelor noastre (prin evaluare și monitorizare calitativă), inovare (cercetare în domeniul pedagogiei, dar și a instrumentelor TIC) și impact social (diseminare, schimbare, exploatare).

Logo CIDET