Seniors@DigiWorld was a project of the Digital Opportunities Foundation in 2016 - 2018.
This website is no longer updated. Okay

A doua întâlnire a partenerilor la Castellón

Cea de-a doua întâlnire a partenerilor care implementează proiectul “Conectăm seniorii la lumea digitală” a avut loc în orașul pitoresc de pe coasta Spaniei, la Catsellón. Gazdele întâlnirii au fost colegii de la CIDET. În perioada 19-20 mai 2017, cele patru organizații partenere din Lituania , Romania, Spania și Germania s-au întâlnit pentru a discuta despre progresul realizat în primele șase luni ale proiectului și pentru a planifica următoarele activități.

Pe lângă întâlnirea de lucru, consorțiul proiectului a avut oportunitatea de a prezenta proiectul unei audiențe mari și variate, ocazie cu care, coordonatorul proiectului din partea SDC – doamna Katrin Schubert – a prezentat proiectul în cadrul celei de a 5-a Conferințe Internaționale de Noi Tehnologii și Persoane Vârstnice. Conferința a fost organizată de partenerul din Spania, CIDET – la eveniment au participat peste 250 de persoane vârstnice.

În timpul întâlnirii de lucru, partenerii au agreat forma finală a raportului de cercetare despre “Persoanele vârstnice și nevoile de instruire ale multipicatorilor” – raport care a fost publicat imediat după întâlnire pe site-ul proiectului (Clic aici pentru a accesa raportul). Un alt subiect discutat în detaliu a fost cel referitor la structura și conținutul curriculumului care va fi folosit la instruirea multiplicatorilor.

Cea de-a doua întâlnire a partenerilor a fost astfel una extrem de productivă, atât din punct de vedere tehnic cât și ca experiență culturală. Următoarea întâlnire va avea loc la Timișoara în luna noiembrie 2017.