Seniors@DigiWorld was a project of the Digital Opportunities Foundation in 2016 - 2018.
This website is no longer updated. Okay

A patra intalnire a partenerilor de proiect la Kaunas, Lituania

In perioada 4-5 iunie 2018, reprezentantii tuturor organizatiilor partenere s-au intalnit la Kaunas, în Lituania. Cea de-a patra, si ultima intalnire a partenerilor, a constituit prilejul de a discuta atat aspecte legate de incheierea proiectului cat si planificarea activitatilor aflate inca in desfasurare.<7p>

Pe parcursul proiectului, peste 45 de multiplicatori care lucreaza cu persoane varstnice, au fost instruite si calificate ca urmare a derularii cursurilor din cadrul proiectului Seniors@DigiWorld in cele patru tari partnere: Lituania, Romania, Spania si Germania. Acestia au pregatit, dezvoltat si implementat pentru grupul lor tinta, propriile lor mici servicii digitale. De aceea, aproximativ 200 de seniori din patru tari, au avut ocazia sa experimenteze utilizarea Tabletelor PC. Cel mai varstnic senior care a participat la acest program este din Lituania si are 87 de ani.

Descoperirile si concluziile comune intalnite pe parcursul derularii cursului, precum si viitoarele activitati ale proiectului, au fost discutate si planificate de catre sapte reprezentanti ai consortiului de proiect, la Kaunas. Membrii consortiului au rezumat faptul ca materialele de invatare dezvoltate in proiect, pot fi utilizate in mod foarte flexibil. Cursul pentru multiplicatori, bazat pe o abordare de invatare mixta, este potrivit pentru numeroase modele de lucru sau voluntari. In plus, responsabilii de proiect din partea fiecarui partener, au fost entuziasmati de diversitatea institutiilor participante – cum ar fi bibliotecile, casele pentru persoane varstnice, centrele de zi cu facilitati de agrement pentru varstnici, centrele comunitare – in toate tarile.

Ultima etapa a proiectului, care se va finaliza la finalul lunii Septembrie, a fost prezentata la Kaunas – in Spania si in Romania urmeaza sa fie derulate evenimentele de diseminare; ghidurile privind implementarea unei oferte de formare pentru persoanele in varsta vor fi finalizate in patru limbi iar publicarea celor cinci cursuri online va fi pregatita. Toti reprezentantii si-au exprimat recunostinta privind oportunitatea de a pune in aplicare un parteneriat European Erasmus+, precum si oportunitatea de a dezvolta si a testa oferte specifice grupului tinta pentru promovarea competentelor digitale.

Mai multe informatii: